marți, 21 decembrie 2010
duminică, 12 decembrie 2010
masini flexografice(Masina de imprimat flexografica)
- Masinile de tip stiva(stack press) are unitati de imprimare separate asezate vertical iar fiecare unitate de imprimare are propriul cilindru de imprimare.Aceste a fost primul tip de masina de imprimarer flexografica
- Masina de imprimare in-line(in-line press)are unitati separate pentru fiecare culoare,iar fiecare unitate are propriul cilindru de imprimare.
- Masina cu cilindrul de imprimare comun(common Impression Cyylinder press) are ubutati de imprimare grupate in jurul unui cilindru de imprimare comun.Numarul de unitati de imprimimare asezare in jurul cilindrului comun este minim 4 si maxim 8, caz in care dimensiunea cilindrului central poate ajunge la 2,5 m.Sursa din manual
duminică, 28 noiembrie 2010
stralucirea , planeitatea
luni, 15 noiembrie 2010
risografia
marți, 9 noiembrie 2010
Explicatii la word pentru paragraph
duminică, 7 noiembrie 2010
Trucaj
marți, 2 noiembrie 2010
Inerviu cu fotbalistu Nagy George
duminică, 31 octombrie 2010
Album cu animale
marți, 26 octombrie 2010
evolutia numerelor de elevi
marți, 19 octombrie 2010
luni, 11 octombrie 2010
Sala noastra de clasa
marți, 28 septembrie 2010
coordonate spre oradea din Helsinki
duminică, 26 septembrie 2010
Scrisoare de recomandare
Todor Iulia a fost angajatul companiei (sefa clasei) din anul 2009-2010 cand a fost angajat/a in postul de sefa clasei.
Responsabilitatile sale ca ( in clasa 1) includeau (adunarea abonamentelor la timp 2), (aduna banii pentru bureti 3) si cumpara bureti . Dupa ce a preluat postul de (sefa clasei 1) responsabilitatile sale de lucru s-au modificat pentru a include si alte lucruri importante .
Ea este o angajata foarte devotata. Punctele sale tari sunt aparente mai ales in abilitatea sa de invatare, spiritul de echipa, calitatile de lider si respectarea termenelor limita.
Todor Iulia este sefa a clasei a 10 b capabil, si vi-l recomandam cu incredere pentru o astfel de pozitie.
Cu respect Halasz David http://www.cveuropean.ro/scrisoare-de-recomandare.html
vineri, 25 iunie 2010
Nota zece la purtare
miercuri, 23 iunie 2010
Prima zi de practica
duminică, 13 iunie 2010
Prietenul meu din scoala
duminică, 16 mai 2010
DEFINITIA octetului
1 kb(kilobyte)=1024byte (210byte)
1Mb (Megabyte)=1024 kb (220 byte)
1 Gb (Gygabite) =1024 Mb(230Byte)
1Tb(terabyte)=1024Gb(240 byte)
Bit = se defineste ca fiind cantitatea de informatii ce poate fii inregistrata intr-o celula binara.
Byte(octet)=se defineste ca fiind cantitatea de informatii stocate intr-o succesiune de opt celule binare.Cea mai mica zona de memorie o adresabila este locatia de memorie, constituita din opt celule binare consecutive(byte).
duminică, 2 mai 2010
Raster
duminică, 18 aprilie 2010
Senzor Colorimetru
Are 3 indicatoare pentru 3 filtre de culoare. Se utilizeaza impreuna cu unul din cele 3 echipamente pentru laborator (NOVA 5000, MultiLogPRO sau Trilink)
Mod de functionare:
Lumina alba de la o sursa de lumina tip LED trece printr-un filtru de culoare si apoi printr-un orificiu care contine o solutie. O parte din lumina este absorbita de solutie. Intensitatea luminii care trece prin solutie este masurata de o fotodioda.
Intervalul lungimii de unda:
Colorimetrul are in componenta 3 filtre de culoare: albastru-480nm, verde-500nm si rosu-500nm. Exista mai multe moduri de a decide care filtru sa fie folosit:
1. Uitandu-te la culoarea solutiei, culoarea solutiei fiind culoarea luminii care trece.
2. Prin introducerea unei cuve cu solutia respectiva in colorimetru se observa care din cele trei filtre indica cea mai mare absorbanta sau transmitanta scazuta.
3. Majoritatea experimentelor de colorimetrie indica o anumita lungime de unda. Folositi cel mai apropiat filtru.
Calibrarea:
Pentru a calibra la o transmisie de 100% se foloseste unul din cele trei filtre si se pune cuva cu solutia de referinta in slot, solutia fiind cea studiata, de obicei apa distilata. Se incepe inregistrarea de date si se roteste de manerul de calibrare de pe colorimetru pana citirea este de 100%.
Domenii de utilizare:
Absorbtia in trei culori poate fi urmarita, putand fi astfel determinata concentratia solutiei diluate. Colorimetrul se mai poate utiliza pentru a caracteriza reactiile chimice, cand componentele reactiei sunt formate sau descompuse observand absorbtia uneia din cele trei culori ale filtrelor.
http://www.echipamente-didactice.ro/?p=productsMore&iProduct=10sâmbătă, 17 aprilie 2010
Colorimetru
duminică, 11 aprilie 2010
expendables
The Expendables is a 2010 American ensemble action film written by David Callaham and Sylvester Stallone, and directed by Stallone. Filming began on March 28, 2009, in Rio de Janeiro, New Orleans, and Los Angeles, and the film was released in theaters on August 13, 2010, with scheduled DVD and Blu-Ray release in December, 2010.(http://en.wikipedia.org/wiki/The_Expendables_%282010_film%29)
luni, 22 martie 2010
prince of persia
Prince of Persia: The Sands of Time is a 2010 sword-and-sorcery film written by Jordan Mechner, Boaz Yakin, Doug Miro, and Carlo Bernard; directed by Mike Newell; produced by Jerry Bruckheimer and distributed by Walt Disney Pictures. The film is a retelling of the 2003 video game of the same name, developed and released by Ubisoft Montreal.
The film stars Jake Gyllenhaal as Prince Dastan, Gemma Arterton as Princess Tamina, Ben Kingsley as Nizam, and Alfred Molina as Sheik Amar.
http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_of_Persia:_The_Sands_of_Time_%28film%29)duminică, 7 martie 2010
profesor spion
duminică, 28 februarie 2010
Arma Nucleala
Armele nucleare s-au folosit împotriva oamenilor doar de două ori, şi anume în jurul încheierii celui de-al doilea razboi mondial, când SUA au aruncat câte o singură bombă atomică cu fisiune asupra oraşelor japoneze HIROSHIMA şi NAGASAKI. Primul eveniment a avut loc în dimineaţa zilei de 6 AUGUST, când Statele unite ale Americii au aruncat un dispozitiv tip pistol, cu uraniu, cu codul "Little Boy" (Băieţelul), asupra oraşului Hiroşima. Al doilea eveniment a avut loc după trei zile, la 9 august, când un dispozitiv tip implozie, cu plutoniu, cu codul "Fat Man" (Grasul), a fost aruncat asupra oraşului Nagasaki. Norul, sau "ciuperca" acestei bombe s-a înălţat mai mult de 18 kilometri deasupra hipocentrului exploziei.
Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediată a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) şi chiar şi mai mulţi cu trecerea timpului, a fost şi rămâne controversată. Criticii spun că a fost un act de omucidere în masă inutil, în timp ce alţii sunt de părere că de fapt s-a limitat numărul de victime de ambele părţi prin grăbirea sfârşitului războiului şi evitarea unor lupte sângeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii înaintării sovietice (şi comuniste) în Asia drept una din consecinţele acestor bombe.
De atunci pe pamant au fost detonate peste 2.000 de arme nucleare cu scop de testare şi demonstrare a scopurilor lor. Pe lângă folosirea lor ca arme, explozivele nucleare au fost testate şi folosite şi pentru diverse scopuri nemilitare. Astfel, Uniunea Sovietica, ele au fost folosite în minerit şi la construirea de canale necesira citare , minimalizându-se efectul lor nociv pe termen lung.Consecinţele imediate, directe ale unei explozii nucleare sunt: şoc mecanic, dizlocări mari de teren şi crater; şoc de căldură imens şi incendii; radioactivitate mortală în zona centrală; otrăvire şi contaminare radioactivă a mediului, pe mari suprafeţe şi de lungă durată. Într-o bombă atomică, o bucăţică de uraniu de mărimea unui cubuleţ de zahăr are aceeaşi putere de distrugere ca şi un bloc de exploziv convenţional de mărimea unei case.
duminică, 14 februarie 2010
New York Post
Cine comunica cu extraterestrii?
SETI a fost infiintat in 1959, ca urmare a aparitiei in revista Nature a unui articol intitulat "In cautarea comunicarii interstelare" in care se sugera ca o cautare sistematica a vietii extraterestre ar merita osteneala de a fi intreprinsa. Pe vremea aceea, mai toata lumea isi imagina fiintele exterestre ca fiind neaparat inteligente, mai evoluate decat noi si, de preferinta, cu infatisare umanoida. Intre timp, de la optimistele previziuni privind descoperirea unei adevarate civilizatii extraterestre, alcatuita din vietuitoare dotate cu o inalta inteligenta, am ajuns la o intelegere mai realista a problemei si, la o adica, ne-am multumi si cu cele mai primitive forme de viata, nu neaparat inteligente si organizate intr-o civilizatie, dar macar niste bacterii, acolo, care sa ne dea sperante pentru viitor. Programe de cercetare spatiala anume create urmaresc, astazi, tocmai, acest scop; ele exploreaza corpurile ceresti cautand, in primul rand, conditii propice vietii, apoi dovezi ale existentei acesteia.